söndag 20 november 2011

Full fart mot jul

Hösten rullar på i hög hastighet. Helt plötsligt är det snart advent. Hur gick det till?

Förra helgen var jag med bästa fotbollslaget i Växjö på Växjösparken i Tipshallen. Det är en Cup som går över flera helger, där man spelar inomhus på konstgräs. Vi var 4 ledare som for iväg med 28 tjejer i åldern 10-14 år. Det var jättekul!

Sen har det varit full fart hela veckan med jobb, Centerns Höststämma och fibermöte.

På höststämman hade jag fått i uppgift att reflektera lite över vårt första år sedan valet, vad vi gjort och så i fullmäktigegruppen, och vilken som är skillnaden sedan jag förra gången satt i fullmäktige. Jag konstaterade att vi lagt många motioner och interpellationer. Jag tycker att vi varit aktiva, men att vi kan bli än mer så. Den största skillnaden mellan förra gången jag satt i fullmäktige och nu är väl att jag själv är äldre, och har mer erfarenhet. Jag vet mer vad jag vill och vågar säga det.

Nästa vecka, den 28:e, är det dags för sammanträde igen. Då skall budgeten för nästa år fastställas, något som inte är så himla kul med tanke på dagens ekonomiska läge. Det finns dock några punkter där vi i Centerpartiet markerar gentemot majoriteten. Det gäller bland annat stödet till snöröjning på enskilda vägar, halvtimmestrafik i kollektivtrafiken, mer pengar till skolmaten samt pengar till föreningsdrivna anläggningar. Majoriteten vill istället lägga pengar på bussiga kortet i Visby samt sommarjobb till ungdomar. Jag tycker vår prioritering är mer relevant. Varför subventionera bussiga kortet i Visby när man drar in snöröjning på landsbygden med extremt kort varsel?

Vad gäller fiberarbetet så går det framåt i rasande takt. Vi har haft möten en gång i veckan sedan 10 april, och börjar således känna varandra ganska väl i projektgruppen. I torsdags beslutade vi att anta anbud för grävning och byggande av nät. Planerad grävstart är 2 april. Nu gäller det att skriva avtal med fastighetsägare och markägare. Förhoppningsvis skall detta vara klart innan nyår.

Så det kanske inte är så konstigt att hösten rullar på i full fart, och att det snart är advent. Fast mysigt skall det bli, att tända stjärnor och ljusstakar igen. Och besvärja novembermörkret lite.