måndag 1 november 2010

Första fullmäktige

Nu är första fullmäktige avverkat. Snabbt gick det, tog bara 15 minuter. Men så var ju alla val redan förhandlade i partigrupperna innan. Största frågan i dag var väl till vem som oppositionsrådsposten skulle gå. Nu gick den till moderaterna som inte vikit sig en tum på den frågan. Priset blev högt, för dem. De fick dela med sig många platser i styrelser och nämnder till folkpartiet. Det gör att sett till mandatfördelning i desamma så är vi i centern störst. Det är bra. För det är där som de viktiga frågorna avgörs.

Mötet i övrigt gick snabbt som sagt. En något ringrostig Björn Jansson blandade ihop partibeteckningar och hade inte alls full koll på läget. Av ordförande i fullmäktige kan man kräva mer.

Sen saknade jag också formalian med att den nyvalda ordföranden i kommunstyrelsen tackar för förtroendet, och meddelar lite av vad majoriteten vill. Här svävar vi ännu i ovisshet.

Tillslut kan jag inte låta bli att travestera Jan Lundgren som ju gratulerade fullmäktige till att ha en majoritet kvinnor nu. Det är bra. Tyvärr visar det sig inte i majoritetens val av företrädare på offentliga poster. Både fullmäktiges ordförande och kommunstyrelsens ordförande är män. Det är varannan män, och den som väljs först är då en man.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: