söndag 31 oktober 2010

Muräna, tryffelskörd och regionfullmäktige

Vi har en muräna i vårt hus.
Hon är vit och lurvig och älskar att ligga i bakhåll i papperskassar. Om man inte passar sig när man går förbi så gör hon ett snabbt och riktat utfall mot benet när man går förbi.
Gula busan däremot, hon är inte rädd. Leken uppskattades av vita faran, som faktiskt har mått bra av att få en fyrbent kompis i huset. Så bra trodde vi nog inte att det skulle gå.
I helgen har vi varit på tryffeljakt. Riktigt god skörd blev det den här gången. Eller vad tycks?

I morgon är det dags för första sammanträdetmed det nyvalda regionfullmäktige. Ja, det heter ju så nu, får försöka vänja mig. Det skall bli spännande även om själva sammanträdet bara kommer att pågå runt en timme. På den timmen skall kommunalråd och oppositionsråd väljas. Kommunalråden har varit klara ett bra tag, men om oppositionsrådsposten och fördelningen av platserna i nämnderna har det rått hårda förhandlingar inom alliansen. Resultat har vi i morgon.

2 kommentarer:

Eva Gustafsson sa...

Hej Anna, hittade Din blogg via Mien´s och blev full av beundran och frågor efter att ha sett Din Tryffelhög. Jag är själv gotländska från början och har plockat massor med svamp, men på "min tid" var det inte populärt med Tryffel.Har Du haft hund till hjälp eller kan man hitta dyrgriparna ändå? Förväller man den för att spara eller? Har Du tid hör gärna av Dej.
Eva i Västervik

Anna Andersson sa...

Jag har fått hjälp av hund vid letandet. Riktigt spännande att se dem i aktion! Jag använder den färsk eller fryser in den för senare användande. Det finns massor av trevliga recept både på nätet och i böcker, sen är det bara att experimentera!
mvh
anna