onsdag 12 januari 2011

Fyrfota papperstugg

Vi har en katt, vi har egentligen två, men detta inlägg får handla om denna till synes oskyldiga och harmlösa fyrfota vän.
Hon har en besynnerlig sovstil. Gillar att ligga på rygg av någon märklig anledning. Kanske för varmt annars?
Det är också ofattbart spännande att krypa in i saker, såsom denna korgväska som barnen har att leka med. Att sedan bli buren verkar bara vara ett plus.
Men kisses stora passion är papper. Så fort hon ser ett papper eller ett kuvert så sätter hon igång och flisar upp det. Häromdagen hördes ett systematiskt rivande från bokhyllan bakom soffan. Och ja, hon hade flisat sönder yngsta dotterns teckning.
Idag hörde jag ett ljud under kökssoffan när jag satt och arbetade. Jag lutade mig ner och ser en katt i full färd med att systematiskt flisa sönder sonens veckobrev. Rädda det som räddas kan! Barnen har redan gråtande klagat över att hon förstör deras teckningar! Rätt som det är flisar hon väl sönder någon räkning som skall betalas, eller barnens läxor... Hon gör redan riktade attacker mot dokumenten på mannens skrivbord.
Och som om ingenting har hänt, och hon ingenting har gjort lägger hon sig tillrätta under julgranen och somnar på den söndergnagda julgranskaramellen. Märklig katt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi hade katter som var specialicerade på toapapper. En rullade av och den andre sönderdelade. Det såg ut som om det varit inbrott när man kom hem.
Jonas