lördag 25 december 2010

Jul, spel och snö

Nu har vi julat och firat.
Tomten kom i år också, sån tur. I år fick vi se honom på riktigt också. Oftast kommer han på natten till julafton till oss och ställer in en säck, han har ju så bråttom så han hinner inte stanna.
Men i år kom han och träffade oss på eftermiddagen. Yngsta dottern tyckte det ver jättekul!
Glad och helt helloKittyfierad har hon umgåtts med sina presenter idag. (Ja, hon sov med sin telefon, två Hello Kittynallar, plånboken, gosis och snutte i natt - det var trångt i sängen!)

Vi andra har ägnat en stor del av juldagen åt spel. Julen är sällskapsspelens tid tycker jag. Yngsta dottern och jag har spelat Lusen, en klassiker, medan äldsta dotterns spel, Sequence, kräver lite mer strategi och betänksamhet. Ja, det är hon som vunnit flest gånger hittills.

För övrigt vill jag säga att julens (hjulens) hjältar detta år är och har varit snöröjarna, dessa tappra själar som jobbat hela helgen för att se till att igendrivna vägar är farbara för oss andra som skall åka och fira jul med nära och kära. Även om vi inte har haft så extremt väder just här på Gotland, som på vissa håll på fastlandet, så drev vägen igen ganska snabbt i går. Vi hade tur när vi for till och från vårt julfirande, plogbilen hade precis gått före oss.

Helgens plumpaste uttalande står den nya infrastrukturministern för, som tycker att SJ och trafikverket skött allt galant hittills, och som tycker att "även om det är supertråkigt" så kan man fira jul en annan dag. Nej, Elmsäter-Svärd, jul firar man just på julen. Det är det som är själva grejen.

God fortsättning!

Inga kommentarer: