måndag 10 oktober 2011

Partiledardebatt

I gårkväll var det dags för den traditionella partiledardebatten i svt, den som brukar vara efter att budgeten är lagd. Det som inte var traditionellt var att v och s vägrade vara med eftersom de skulle stå "på samma sida" som sd.

Jag tycker det är ett märkligt beslut. Det är alltid bättre att ta debatten än att låta främlingsfientliga åsikter frodas. Argumentet att de inte ville vara med var att de skulle stå på "samma sida" som sd i studion, och att de då automatiskt skulle "klumpas ihop" med dem. V tyckte att sd skulle stå  på Alliansens sida i studion. Även det resonemanget tycker jag är märkligt. Nu finns det en allians som har en överrenskommelse och som tillsammans styr Sverige. De stod på ena sidan. Sedan finns det 4 partier i opposition som har lagt var sig en budget. De stod på andra sidan. Inget konstigt i det.

För övrigt så undrar jag hur det kommer att gå med Juholt och hans intrasslade affärer. Klarar han sig för att han är man, eller blir det här för mycket, till och med för honom?

Inga kommentarer: