torsdag 8 juli 2010

Centerns dag i Almedalen

I går var det Centerns dag i Almedalen, och vi gjorde därmed en eftermiddag i stan. Med 3 barn med sig får man begränsa vart man går och hur länge man är inne, men de skötte sig väl. Att bara ta sig fram i vimlet är en utmaning. Hästbacken ner är inte att leka med, man får kryssa mellan folk och har man, som vi, med oss två fastlänningar som känner massor med folk, så går det inte fort.

Det är politiker i varje hörn. Vi skulle in på G.A.D och köpa en bröllopspresent, och vem står då utan för Visby Kaffe och Chokladaffär. Jo, Margot Wallström håller ett anförande. En bit ner i backen utanför Centerns tält står jordbruksminister Eskil Erlandsson som barnen får hälsa på.

Nere vid Donners plats möter vi Gustav Fridolin, och längre ut på holmen står Tomas Bodström och försöker kränga sina böcker. (Det var ingen rusning kan jag avslöja.)

Barnen krävde glass, och eftersom Visby glass har suveränt utbud och är oerhört gott så gick vi dit för att proviantera. Vi kan verkligen rekommendera, speciellt deras mjukglass!
Efter ytterligare lite mingel, och ett besök på briggen Tre Kronor af Stockholm så hamnade vi till slut i Almedalen, som ju också var målet för dagen.
Där invigdeEskil Erlandsson "smaka på Gotland". Centern på Gotland kommer att satsa på mat i det offentliga rummet om vi vinner valet i höst. Bra mat för gamla och unga, och maten skall inte vara åksjuk när den landar på våra fat.
Sedan delade Andreas Carlgren ut Centerns miljöpris till två taxiföretag som aktivt jobbar för miljövänligare trafik.

Efter underhållning av Pistoff var det dags för Maud Olofsson att tala inför runt 2.600 samlade personer. Ett bra och inspirerande tal, där hon inledde med att berätta att hon är stolt över att hon sagt nej till oljeborrning i Östersjön. Bra! Vi vill INTE ha oljeprospektering i Östersjön, havet är alldeles för känsligt för det.
Utöver miljön nämnde hon mycket om företagande ochentrepenörsskap. RUT-avdraget har genererat ca.11.300 arbetstillfällen. Av dessa var ca.8.000 tidigare arbetslösa. Jag, och flera med mig, förstår fortfarande inte hur RUT kan vara så hemskt när ROT får finnas. Upplys mig gärna om vart problemet ligger. Svarta jobb blir vita, och fler får livspusslet att gå ihop. Massor av nya företag skapas och folk får jobb. Är det fel?

Inga kommentarer: