torsdag 10 februari 2011

Möte med tekniska nämnden

Idag har tekniska nämnden haft sammanträde. Det första för mig denna mandatperiod. Det kändes som om det var trevlig stämning i gruppen, och det bådar ju gott för framtiden.

En votering blev det. De röd/gröna vill införa bussiga kortet, att barn och ungdomar upp till 20 år, åker gratis med kollektivtrafiken även på sommaren. Det är ju vällovligt, men man har nu beslutat detta utan att ha pengar till det. Varifrån skall de 1.5 miljoner tas som det beräknas kosta? Inte ett knyst om det i dag.

Vi från alliansens sida tyckte att man istället skulle införa rabatterat månadskort på sommaren för ALLA barn och ungdomar, även de som är här på besök. På så sätt får man ändå en inkomst, lär unga hur bra det är med buss, och får kanske till och med våra besökare på sommaren att ta bussen oftare. Vi blev dock nedröstade.

En helt annan fråga som jag valde att lyfta är trafiksituationen runt Högbyskolan. Just nu är det stundtals rörigt runt skolstart och skolslut, och när det är något evenemang i bad-, is-, och simhall är det fullt även på den sidan. Parkeringsplatserna räcker inte till. Inte ens för de som jobbar där, än mindre för besökare till skolan. I höstas fanns även ett förslag om att dra en ny väg bakom skolan där bussarna skulle gå. Lyckligtvis fick jag idag veta att det förslaget är skrotat. Ibland är det bra att skynda långsamt. Nu lovade förvaltningen att i kontakt med andra förvaltningar ta ett samlat grepp kring trafiksituationen. Jättebra tycker jag.

En annan fråga som jag också lyfte är ett klargörande av reglerna för ovan nämnda bussiga kort. Kan man som personal åka med tex. en skolklass, eller är det en maxgräns på 15 elever per grupp? Som det varit nu har det varit en gräns och att man åker i mån av plats, men om bussiga kortet skall gälla fullt ut så borde det ju bara vara att åka, efter man anmält att man kommer en klass. För vilken klass är 15 elever? Förvaltningen lovade återkomma med svar.

Det skall bli spännande att få svar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: