måndag 23 augusti 2010

Märkliga turer

Att valrörelsen är i full gång kan inte ha undgått någon, men idag har det varit märkliga vändningar i pressen.

Tomas Bodström, som tidigare varit för drogtester i skolorna, avböjer i direktsändning att själv göra ett test. "Jag struntar i det, jag känner inte för det", sa han. Jaha, okej...?! Eller?

Dagens andra överraskning (eller är någon överraskad?) stod miljöpartiet för som vill ha clowner på ålderdomshemmen, "de verkar ha så tråkigt" säger Esabelle Dingizian (mp). Jaha, hur tänkte du nu, undrar jag? Att de kan behöva clowner efter det att de fått sälja sina hus när de inte kan betala den höjda fastighetsskatten som ni lovar?

Skämt åsido så tror jag våra äldre blir gladare utan fastighetsskatt. Då kan de bo kvar i sina hus. Låt RUT-avdraget vara kvar så kan de välja vem som kommer och hjälper dem, om de behöver hjälp med något, och låt avdraget bli 75% för de över 75 år. Då kan de också själva välja vad de vill ha utfört.

När våra äldre vill bo i trygghetsboenden, låt dem då få möjlighet att bo i det område där de själva vill, se till att trygghetsboenden finns både på landsbygden och i tätorterna. Det skall vara självklart att gifta eller sambos skall få bo ihop även på äldreboenden och låt dem som vill ha husdjur få ha det om de vill, det finns forskning på att det sänker blodtrycket att klappa en katt. Näringsriktig, smakrik och lokalproducerad mat skall serveras. Maten skall inte vara åksjuk, och varför inte ett glas vin till helgen om andan faller på?

Det är på det sättet jag tror vi får äldre som mår bättre och är gladare. Inte genom clowner och miljöpartiets politik.

Inga kommentarer: