tisdag 4 augusti 2009

Ny landshövding

Idag kom beskedet att Marianne Samuelsson inte får fortsätta som landshövding på Gotland. I dagens läge är det det enda rätta. Hon må ha gjort ett bra jobb i många år, men på senaste tiden har hon trasslat in sig i sina egna uttalanden, och nu fanns faktiskt bara en väg att gå. Jag har precis hört henne försöka förklara sig på Aktuellt.

I sakfrågan tycker jag dock att det verkar som om hon har rätt. Max Hanssons byggen som det diskuterats mycket om har skett under en lång tid, och han betar sina marker för att hålla dem öppna. Det är klart att man inte kan bestraffa någon retroaktivt. Även miljöåklagaren tyckte det var en underlig anmälan som polisen kom med. Om det var så att något brottsligt var begått så var det i vilket fall preskriberat.

Lägg ner, säger jag. Det är klart man måste få bygga, bo och utveckla ön! Ja, vi har stränder på Gotland. Ja, strandskydd är bra - så att man kan få åka ner till stranden, vandra och slippa se skyltar med privat. Men vi måste leva och bo här på ön också - året runt. En balans mellan natur och boende är bäst! Och ni som bor här på sommaren, välkomna att skriva er här och bo året runt. Vi behöver er!

Inga kommentarer: