tisdag 17 februari 2009

Mutor

Mutor är inte fel ibland. På köksdörren sitter ett A4-papper med 10 rutor. Där kryssar sonen för varje gång han sover en hel natt utan att ropa på mig. Han är nu uppe i sju nätter! Mäkta stolt har han faktiskt nu sovit två hela nätter på rad. Moroten är ett dataspel, "Lego racers". Nu är spelet beställt och betalt. Inköpt på tradera -snabbt, billigt och smidigt.

Äldsta dottern är också föremål för mutor. Hon har lovat att inte ha utbrott på en hel månad. Med utbrott menas fotstamp i golvet, smäll i dörrar och allmän ilska. Detta har hon hållit på fredag. Imponerande! Och kommer följdaktligen att belönas med "Sims 2 Studentliv". Även där har jag hittat ett objekt på tradera till rimligt pris.

Nu funderar båda barnen som bäst hur de kan casha in nästa muta. Sonen förhandlar om hur många nätter man skall sova för att få ett spel till DS:et, och dottern överväger även hon vilka krav hon kan gå med på för att få ytterligare ett extensionpack till sitt älskade Sims 2.

Resultatet är mindre gräl med dottern och jag får sova i stort sett hela nätterna (yngsta dottern är vaken ibland och tyvärr inte mutbar ännu). En win-win situation.

Vem har sagt att mutor är fel?

Inga kommentarer: