onsdag 17 juni 2009

4-dagars vecka

Läser som hastigast i DN att Perstorps kommun beslutat att ettorna till hösten skall ha 4-dagars vecka. Detta trots att skolinspektionen konstaterar att det strider mot grundskoleförordningen. I artikeln citeras följande intervju:
"- Naturligtvis har de lagen i ryggen, men det här är ju någonting som vi gör för barnens bästa och inte för Skolinspektionens bästa, säger nämndens vice ordförande Leif Andersson (V) till TT.
Han konstaterar att Skolinspektionens enda motivering var att fyradagarsveckan inte är tillåten enligt grundskoleförordningen. "


Min kommentar blir då:
- Och grundskoleförordningen är inte till för att följas, eller?

Jag tycker det är skandal om man tvingar barnen att betala krisen. Betänk att det är dem som skall ta hand om er när ni blir gamla...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska barnen ta hand om oss i framtiden? Ja, det stämmer säkert för dig, mig och alla andra "dödliga" MEN politikerna, den nya adeln i i feodalsamhället som kommer tillbaka allt snabbare har sitt på det torra. Det kommer alltid att finnas pengar till dem. Kolla bara alla u-länder, folket har inget men de som styr är lika rika som överklassen i i-länderna. Det är dit vi är på väg i hög fart.

/Fredrik