tisdag 11 maj 2010

Radio Gotland igen

Radio Gotland hörde av sig till jobbet idag igen. Eller igen, och igen. Det var ju några månader sedan sist. Nu har de läst Miens "mail från gården" i måndagens GA. Där har hon skrivit om sin dotters öden och äventyr i Högbyskolans lokaler.

Detta har föranlett radion att ringa skolan idag. Och eftersom jag är huvudskyddsombudet som stängde omklädningsrum i vintras så ville de prata med mig. Och ja, jag håller med Mien. Från skolans sida har vi felanmält, vi har anmält från skyddsronderna (ja, det skall vara plural), elevrådet har lyft frågan i åratal. Och precis inget händer.

Jo, de kalkar av duscharna med jämna mellanrum. Men det hjälper inte. De sprutar åt alla håll i alla fall. Och på tal om fall, så rinner vattnet åt fel håll, ut i omklädningsrummet. Och jo, det är som Mien skriver, att den dusch som funkar bäst är handikappduschen.

Nu är det ju inte bara skolan som använder hallen och omklädningsrummen. Höst, vinter och vår är hallen oftast bokad på kvällar och helger också. Där spelas fotboll och bandy m.m. Och även behöver kunna duscha efter träning. Ett normalt underhåll skulle inte skada, men det har varit eftersatt under många år nu.

Något som är positivt i sammanhanget är att det i dagarna kommit upp dörrar in till duschrummen så att man inte kan se rakt in i duscharna när man öppnar dörren till omklädningsrummet, det är bra och ett steg på vägen mot en bättre miljö.

Men när man nu skall riva upp taken och fixa vattenskadorna i sommar, så kan man väl passa på att renovera duschrummen också?

Inga kommentarer: