torsdag 6 maj 2010

Wetterstrand har talat

Idag kom ännu en opinionsundersökning. Nu skall man ta dessa med en nypa salt. I förra veckan skrev DN att oppositionen har ett ointagligt försprång, idag skriver de att Alliansen leder opinionen.

Oavsett hur det ligger till så kan man konstatera att Maria Wetterstrand från miljöpartiet har varit ganska osynlig i debatten under våren. Fram tills nu. Är det därför som miljöpartiet backar? Eller beror det på en del av deras uttalanden? Som till exempel...


På frågan hur en del skall ha råd att bo kvar när fastighetsskatten återinförs svarar miljöpartiets representant vid intervjun i P1 att: de får väl ta lån. Har man råd att ha ett hus som är värt mer än 5.5 miljoner, så får man väl ta lån. Eller också får man sälja det, det finns ju ett värde i huset.

Reportern frågade om hon verkligen ansåg det rimligt att man skulle ta lån på sitt hus för att betala skatt, och miljöpartisten (vars namn jag inte minns, men hon deltog i presentationen av skuggbudgeten) svarade samma sak igen.


Man häpnar.


Alla bor inte i Djursholm, där det kanske inte är så stora problem med en fastighetsskatt på 20.000 kr/år. Det bor folk på landsbygden också. Till exempel på Fårö och Storsudret här på Gotland. Där är huspriserna horribla, upptrissade. Då kan höjd fastighetsskatt vara förödande för åretruntboende. Eller för gamla strävsamma gamla människor, med låg pension som vill bo kvar i sin hembygd. Är det rätt att tvinga dem att ta lån för att kunna betala fastighetsskatten?


Ett annat uttalande av en miljöpartist som fick mig att hicka till läste jag i Gotlands Tidningar. Denna kvinna sa att hon valt att bo i stan för miljöns skull, och det är väl fullt tillåtet som argument om man vill det. Då behöver man ingen bil säger hon. Nej, då behöver man ingen bil. Men det finns folk som väljer att bo på landet. Och som vill att landsbygden skall leva, och inte vara ett museum eller enbart ett reservat och en rekreationsplats för stadsbor. Och vi behöver bilen. Till mer än att åka till jobbet.


Miljöpartiet får gärna fortsätta att visa färg. Det gör ingenting alls.

Inga kommentarer: