måndag 27 oktober 2008

Protest mot besparingar

Det har kommit till våra öron att det skall sparas in på äldsta dotterns skola. IGEN! Men nu på det nya stället... Att det skulle bli viss neddragning på tjänsterna har vi som föräldrar accepterat, men att man skall dra in 1.5 tjänst ytterligare är helt absurt!

Det tillsattes 2.5 tjänst extra för de "nya" barnen som kom till, men 1 av dessa tjänster valde att börja jobba hos Athene i Fardhem, så den flyttades aldrig i praktiken. Det är 25 elever som valde att stanna i Fardhem. Motsvarar det 2.5 tjänster?? Att spara in 0.5 tjänster till kan jag anse vara rimligt, men inte 1.5. Har inte det sparats tillräckligt på mitt barn ännu?? Att först leva med ett nedläggningshot i flera år. Att sedan splittra klasser och flyttas till olika skolor. Då trodde vi föräldrar i vår enfald att våra barn skulle få lite lugn och ro, men icke..

De fullständigt horribla besparingarna som ligger som förslag just nu är att den 1.5 tjänst som skall dras in ligger i 6:an. Så både klassläraren och resurspersonen försvinner. Sen sätter man in en ny person där. Är det smart?

Jag är så arg så jag kokar!

Vi har accepterat mycket vi föräldrar i och med flytten. Vi är nöjda och barnen mår bra, alla verkar trivas i sina nya klasser och rutinerna börjar sätta sig. Men nu måste de få lite lugn och ro! Nu får det vara nog!!

Till på köpet finns det ännu bara ett fåtal datorer som fungerar och som man kommer åt nätet med. Det finns ingen fast telefon på huset utan personalen använder sina egna mobiltelefoner. Hur mycket skall man stå ut med egentligen???

Jag har mailat förvaltningschefen Peter Molin om detta och även Anders Larsson som är vice ordförande i BUN. Jag kommer att lägga ut deras svar på bloggen så ni som är intresserade kan följa vad som händer.

Grrrrrrrrrrr!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är märkligt att de alltid ska spara på skolan. Jag tror många skulle bli chockade om de kom till en svensk skola idag. Det finns inga pengar till läromedel. Det finns inga pengar till att köpa in nya kemikalier på NO:n eller till att underhålla de grejer som finns. Det finns absolut inga pengar till nyinköp. Lokalerna är mycket nedslitna ( Romaskolan..., datorerna är av gammal modell och de flesta funkar inte. De som servar datorerna är för få och hinner inte med. Det finns nästan inga telefoner och de få som finns är oftast upptagna. För att kunna ringa på rasten måste de flesta lärare betala alla föräldrasamtal själva. Listan kan göras lång! Vilken annan yrkeskår skulle stå ut med det här?
Mien

Anonym sa...

Glömde säga att toaletterna i många fall är sunkiga. Eleverna håller sig tills de kommer hem.
Mien