torsdag 11 december 2008

Det är mycket nu...

Nu är det mycket. Mycket kring minsta pluttan. Hon har haft feber från och till och natten mellan måndag och tisdag var hon inte alls glad. Hög feber i tisdags renderade ett läkarbesök där det mycket riktigt konstaterades att hon har öroninflammation på höger öra. Något som för övrigt min intelligenta dotter själv talat om. Hon har tagit sig mot höger öra och sagt "aj". Smart tjej!

Inte så smart var hon i går kväll vid kvällsmaten (eller om det var jag som inte var smart). På en millisekund ställde hon sig upp i barnstolen när jag hade ryggen emot. Äldsta dottern hann säga "ma.." innan yngsta dottern for baklänges med huvudet före i golvet. Panik!

Jag var där bums. Lyfte upp. Hon var simmig i ögonen och gnydde, sen skrek hon. I förvirringen vad jag skulle göra så ringde jag 112. När dottern sen låg på golvet och jag kollade hur hon rörde sig så kräktes hon. Operatören tyckte det kunde vara bra om en ambulans kom, så hon sa att en var på väg från Hemse, som ligger närmast.

Efter 15 minuters vandrande här hemma, med en dotter som vill sova, men som dock är med mer och mer, kommer en stor brandbil med blåljus in på gården och in kommer en massa bekanta herrar från den lokala brandstationen. Omtänksamt så konstaterar även de att hon verkar okej, men att det nog är bra att kolla på sjukhuset.

Ambulansen, som kom från Visby, dök sedan upp. (Under tiden hade de två äldsta fått kolla in brandbilen) Ambulanspersonalen kollade in dottern och vi fick åka med in till Visby. På sjukhuset konstaterade läkaren att hon verkade okej, och att små barn är ganska tåliga. Om vi ville fick vi vara kvar för observation, annars kunde vi få åka hem och själva ha lite extrakoll på henne under natten. Vi valde att åka hem.

Så sent i går kväll var vi hemma. Och vi har sovit lite sådär, och hon har nog ont i huvudet idag, för den smarta dottern tar sig för huvudet och säger "aj". Så idag tar vi det lugnt. Och gosar.

Bland annat med det här fina lammet som man får om man är barn och åker ambulans på Gotland...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är så läskigt när barn slår i huvudet! Det låter som om allt krasas sönder där inne i det lilla huvudet och man kan sedan inte sova på hela natten. Lilla ungen sover gott men själv sitter man och vakar och kollar medvetandegrad och pupiller med ficklampa. I´ve been there!
Love!
Mien