fredag 26 december 2008

Jultid = speltid

Jultid är speltid. Sällskapsspeltid. Idag har vi spelat äldsta dotterns julklappsspel. Nya bondespelet, i upplagan med den gamla spelplanen. När jag var liten hade vi Nya Bondespelet hemma och sedan dess har spelplanen moderniserats, men inget går upp mot de gamla bilderna tycker jag. Så i eftermiddag har vi sått potatis och betor. Vi har drabbats av nattfrost och tjuvjakt. Jätteroligt tyckte dottern. Och även sonen som ledde när han valde att bryta...

Vi har nu pausat spelet och noterat hur vi ligger till ekonomiskt så vi kan fortsätta en annan dag. Även det en fördel med detta spel.

I morgon kväll kommer några trevliga kamrater hit för ytterligare sällskapsspelande. I somras var vi några tjejer som hade spelkvällar på måndagar. Nu kör vi en vinterspelkväll - då även resten av familjen kommer med. Kul skall det bli!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi skulle också spela i jul, NYA BONDESPELET! Men vi bara ser film, film, film. Man har ju aldrig tid annars, vi TÖRSTAR efter film! Ninja turtels, Narnia, Båda Arn ( jättebra att se med storebarnen!), O brother where art thou . Och massor med TV. Allsång på Skansen, Kungens jultal. Selma ( såg också storebarnen...) Men kanske imorgon, efter stakettvätt och vedinkörning så kör vi Bondespel!
Ha en härligt god fortsättning och krama alla dina fina barn!
Mien