söndag 6 september 2009

Mycket firande blir det

Vi har firat rejält i veckan som gått. Båda döttrarna har fyllt år, dagarna efter sig. Det är praktiskt, men också tidskrävande. Presenter skall fixas, kalas arrangeras, fika dukas fram...
I tisdags fyllde äldsta dottern 10 år. En cykel har länge stått på önskelistan. Hon har dragit iväg och blivit riktigt lång i sommar, så hennes gamla cykel är alldeles för liten. Och en cykel blev det. Den stod och väntade på henne utanför ytterdörren på morgonen. Hon har redan testat den en massa nu i veckan när hon varit ute och sålt jultidningar. Den fungerar jättebra!

Yngsta dottern fyllde 2 år i onsdags. Det gick lite lugnare till. Gratulationer hemma på morgonen och sen iväg till dagis. För att hon skulle slippa vara på dagis till 17.30 på sin födelsedag så hämtade mormor henne. Sen åkte hon till Bagarns med alla mina barn och fikade. De hade det jättemysigt. Tack mormor!

I fredags kväll var det dags för äldsta dotterns disco. Det har hon planerat sedan i januari... Uterummet möblerades om, dekorerades och förseddes med stereo. Sen var det party med hela klassen. Full fart mellan 18 och 21. Jag hjälpte till och arrangerade lite 5-kamp. Prestigefyllda grenar såsom längdspottning med gelehallon och stövelkastning avverkades. Det hela förlöpte väl, och utmattad sjönk jag ner i soffan runt 21.30...

I går var det så dags för släkten att komma förbi på fika. Mormor bidrog med en hel massa fikabröd, så jag slapp baka. Äldsta dottern gjorde syltmunksmuffins på förmiddagen, medan yngsta dottern låg på golvet och försökte vara i vägen.
Att blåsa ut ljus är inte det lättaste när man år 2 år. Det blir lätt så att det är luggen man blåser på istället, men med lite hjälp slocknade ljusen till sist.

Så nu har vi firat klart för i år. Mera festligheter blir det inte förrän i januari.

Inga kommentarer: