måndag 21 september 2009

Vi drog till Stockholm

Vi drog till Stockholm. Man skall inte skjuta upp saker och ting, så de två äldsta barnen och jag tog båten nu i helgen. Äldsta dotterns pet-shoppisar fick följa med. De hade inte åkt båt förut så de satt och tittade ut på havet hela vägen dit. På önskelistan stod bland annat Cosmonova, på Naturhistoriska museet. Vi såg "Fly me to the moon", en 3D-föreställning om 3 små flugor som uppfyller en dröm och flyger med på den första månfärden. En häftig upplevelse!
Därnäst på önskelistan stod tunnelbana. Den tog vi in till stan, där vi via BR-leksaker tog oss till dagens höjdpunkt. Gröna Lund. Sista helgen som det var öppet för året bjöd på fantastiskt väder, gratis inträde, dyra åkband, oerhört mycket folk, mycket godis, fina vinster och glada barn! Sonen vann första pris på chokladhjulet...
Vi provade många olika attraktioner. Bäst tyckte dottern att Jetline var roligast medan sonen äntrade Vilda Musen med skräckblandad förtjusning. Spegelhuset var också kul.

Roligt tyckte också sonen att lilla Fritt Fall var. Det killar i hela kroppen, sa han.
Glada och nöjda tog vi Djurgårdsfärjan tillbaka mot stan. När klockan var 19 var det ännu 18 grader varmt i den ljumma höstnatten. En fantastisk dag och en fantastisk kväll att bara njuta av.

Glada och nöjda tog vi båten hem på söndagen. Pet-shoppisarna hittade ett nytt fönster att titta ut genom. Och visst hade de blivit några flera. Några inflyttade Stockholmare fick följa med hem.


1 kommentar:

aw - gotlandstöis sa...

Låter som en härligt resa :)