måndag 12 oktober 2009

Mun- och kakcentrum

Idag har jag varit med äldsta dottern på mun- och käkcentrum, eller mun- och kakcentrum som det står på skylten utanför ingången. Kakcentrum ger onekligen lite trevligare associationer än käkcentrum...

Hur som helst har det gått bra idag. Hon skulle dit för att sätta dit blåa "pluppar" som skall vidga mellanrummet mellan tänderna längst bak. Nästa vecka är det sedan dags för ett nytt besök och då skall metallringar limmas fast där. På dessa ringar skall sedan själva tandställningen fästas. Den skall sedan sitta ca. 1 år i dotterns mun. Om allt går som det skall så kommer hon då att bita ihop korrekt, och inte snett som nu. Och så skall hennes tänder få lite bättre plats också är det meningen.

Personalen vi träffat har varit helt fantastisk. Vilka glada, positiva och trevliga människor! De jobbar med barn och ungdomar som kanske är rädda för att det skall göra ont, eller för att det okända i att få tandställning och bemöter dem med uppriktiga lugna leenden, tryggt förklarande och professionalitet. Helt fantastiskt! Tack!

2 kommentarer:

aw - gotlandstöis sa...

Har hon också Karin Prom (stav?)
Hon är riktgt trevlig hon :) Alltid så glad!

Anna Andersson sa...

Japp. Karin Prom. Fantastisk människa!