söndag 13 december 2009

Mer eller mindre tid

Nu är det länge sedan jag bloggat. Hösten är en intensiv period på jobbet, och när jag kommit hem har jag inte orkat. Ibland är det skönt att bara sjunka ner i soffan och koppla av. Så här kommer en sammanfattning av våra senaste veckor...

Vi har julpyntat huset. I alla fall börjat julpynta. Det skall ännu upp lite gardiner och så, och storstädningen har det inte blivit ännu, men det är så härligt när man äntligen kan lysa upp det gråmurriga med ljus och stjärnor!

Äldsta dottern har deltagit i sin första "riktiga" hopptävling vid Gannarve i Fröjel. Fokuserad red hon ut på sin favorithäst, Labolina.
Det gick riktigt bra! Hon kom ihåg banan, galopperade hela vägen och tog sig över alla hinder. Hon var märkbart nöjd när hon väntade in sina medtävlare.
Det hela resulterade i en andraplats och en blå rosett. Klart man blir stolt! Det här var den sista tävlingen på ett tag vid Gannarve. Vår ridlärare skall sluta och framtiden för stallet är oviss, så nu ser vi oss om efter ett annat ställe att rida på. Tråkigt, men nödvändigt. Precis innan jul skall vi till Grötlingbo och hälsa på hos Marias hästeri. Jag pratade med dem igår, och jag tror det kan bli riktigt bra, även om det är en sorg att lämna hästarna vid Gannarve. Och då speciellt Labolina. Det har runnit lite tårar den senaste veckan på dotterns kinder.

Förra helgen var det dags för traditionsenligt pepparkaksbak hos mormor. Då gör vi både pepparkakor och chokladbröd. Barnen hade fått några nya formar i sin adventskalender, så nu blev det både krokodiler, katter och änglar också. Fint!

Stora dottern fixade nästan allt själv. Behövde bara lite assistans från mormor.
Sonen var lite mer otålig, men lyckades att få till några riktigt fina kakor. Så nu har vi några burkar som står. Fast den första burken med chokladbröd är redan uppäten. Är det meningen att de skall räcka till jul? Eller är det tillåtet att äta upp dem långt innan?
I går kväll var vi på lucia i Levide kyrka. Det är några fantastiska vuxna som frågat alla unga tjejer i Levide om de vill vara med i tåget. Resultatet blev jättevackert och stämningsfullt. Vad duktiga de var, och vilken julstämning som inföll!
Det var deltagare från lekis till gymnasiet. En härlig spännvidd och väldigt fin sång. Efteråt var det fackeltåg till bygdegården där man kunde köpa kaffe och lyssna på ännu mera musikunderhållning. Kollekten för kvällen var tvådelad. Hälften gick till en eventuell framtida barn- och ungdomskör, och hälften gick till bygdegården. Det är bra att kyrkan och bygdegården kan samarbeta. Det är också bra om kyrkan kan öppna upp och bli lite mera inbjudande för det yngre släktet. Det har varit lite dåligt med det de senaste åren tycker jag. Men det här bådar gott inför framtiden.

1 kommentar:

Mien sa...

Tack för alla fina bilder! Jag har längtat!
Så tråkigt med Gannarve och så synd att din dotter måste lämna hästar hon tycker om. Vi började på Gannarve men har ju sedan flyttat till Marias hästeri. Dels för att det inte var lika långt att köra. Men också för att kompisarna red där. Hästar och lärare är viktiga. Men det är kompisar också.
Hoppas ni kommer att trivas. Kanske ses vi?