tisdag 15 december 2009

Mera tryffel

I helgen var vi på tryffeljakt igen. Enligt vår jägare så går det bra att jaga tryffel hela hösten, och en bit in på vintern. Under förutsättning att det inte är snö och fruset förstås. Hunden var ivrig eftersom hon inte varit ute på länge.
Efter att ha nosat upp stället är det meningen att hon skall gräva fram tryffeln, utan att själv äta upp den. Något som kan vara nog så svårt om man är sugen...

Ibland drar hunden vidare till nästa spännande ställe och lämnar matte själv med grävandet. Oftast finns där något där hunden grävt. Stort eller litet.
Så här såg helgens skörd ut innan den tvättats och rensats. Den låg djupt denna gång, djupare än sist och det är lagom geggigt i terrängen, så det är mycket jord som skall bort.


Tvättat och klart blev det ungefär 200 gram att lägga i frysen. Nu får vi se vad jag kan skapa av detta. Men något gott borde det kunna bli.

1 kommentar:

Johan, PL&C sa...

Fasiken vad koolt! :-)

Ett tips med tryffel är att lägga en liten bit tillsammans med ägg i en plastburk. Äggen tar smak av tryffeln och en omelett gjord på tryffelägg är magnifik!

MVH
/Johan
(Stureplanscentern)