torsdag 7 april 2011

Inget beslut om enskilda vägar

Det blev inget beslut om enskilda vägar idag. Det var ett märkligt sammanträde faktiskt. I handlingarna inför mötet står det att au har hänskjutit frågan till nämnden (inget om att man inte skall ta beslut). I handlingarna till sammanträdet ligger, under beslutsärenden, punkten med den föreslagna besparingen på Enskilda vägar utan statsbidrag.

Vi får en redogörelse av de enskilda vägarnas historia av ett antal tjänstemän som är närvarande och vi får även se den karta som tidigare skickats hem till oss. Det är här det märkliga är. De som frågar och ifrågasätter är vi i alliansen - främst Centerpartiet. Jag tror någon från majoriteten ställde någon lite fråga, men för det mesta sa Majoriteten ingenting. Tyst. Ordföranden säger ingenting. Vi argumenterar mot förvaltningschefen. Ingen från majoriteten säger vad de tycker. Mycket märkligt.

Vi kritiserar bland annat en formulering i förslaget: "Vid en översyn av andra tidigare uppräknade förslag på besparingar framkommer att det endast finns ovanstående frivilliga uppdrag som är möjligt utan att det medför alltför stora konsekvenser för medborgare eller samhälle". Hallå! Det här är ett slag i ansiktet på oss som bor på landsbygden. Vaddå inte alltför stora konsekvenser?! Efter ett längre debatterande erkände förvaltningschefen att det var en olycklig formulering. Majoriteten teg. Inte ett knyst. Märkligt.

Karl-Johan Boberg (C) efterlyste i slutet av diskussionen vad de andra partierna tyckte i frågan. Han var mycket tydlig med att vi i Centerpartiet anser att detta förslag är det absolut sista vi vill spara på. Fortfarande inte ett knyst från majoriteten. Märkligt.

Sen tackade Tommy för informationen och sa att ärendet skall upp på nämnden nästa månad (!). Öh, jaha!? Han hänvisade till att man bestämt så på au. Men det fanns det ingenting om i protokollet. Mycket märkligt.

Så nu skall ärendet upp till beslut i maj. Bra på sätt och vis. För då kan vi mobilisera opinionen mot den märkliga majoriteten. Undrar om de tänker säga vad de tycker då?

Inga kommentarer: