söndag 23 november 2008

Protesterna rullar in

Protesterna mot besparingar i skola och barnomsorg rullar in till kommunen i en sakta ström. Jag lägger ut en kopia på brevet här. Ifall nu någon råkar läsa, som bor på Gotland, och känner att man vill protestera. Det är också fritt att sprida protesten via vänner och bekanta. Ju fler vi är som står upp och säger att det är nog, ju bättre är det!

Skoluppror!

Nu är det nog! Hjälp oss att protestera mot besparingarna inom skola och barnomsorg. Skicka en protest, så fort du kan, till kommunstyrelsen - du får gärna skriva av den kursiverade texten nedan om du vill. Det är viktigt att vi alla ställer upp och protesterar på bred front.

Till kommunstyrelsen i Gotlands kommun.
Nu är det nog! Vi går inte med på mer besparingar på våra barn och ungdomar. Ledningen i kommunen måste se över hur pengarna fördelas mellan förvaltningarna. Att spara på barnen nu är ett kortsiktigt tänkande som skapar stora kostnader i framtiden. Vi vägrar gå med på det. Nu är det nog!

Här är mailadressen till ordförande i kommunstyrelsen:
eva.nypelius@gotland.se

och till kommunalrådet i opposition:
bjorn.jansson@gotland.se

Här är mailadressen till sekreteraren i kommunstyrelsen, då kommer det till hela styrelsen och blir offentlig handling:
ann.egefalk@gotland.se

Lägg gärna in lite personliga tankar också, och tala om vart ditt barn går i skolan/förskolan.

I morgon skall jag ta kontakt med yngsta dotterns dagis och be att föräldrarådet kallas ihop för att fortsätta protesterna. Någon måste ta barnens sida i det här.

Inga kommentarer: