tisdag 4 november 2008

Skitdag

Idag har det varit en riktig skitdag. Trista besked på jobbet ang. besparingar och framtida arbetsuppgifter och trista besked från dotterns skola, se nedan.

Då är det skönt att avsluta det hela i ett svinkallt ridhus och bara rensa hjärnan medan man tittar på hästar som skrittar, travar, galloperar och kör dressyr. Det hela avslutas med lite kli på en panna och en varm hals.

Det är avslappnande att vara i närheten av djur.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det verkar vara turbulent på många kommunala arbetsplatser på Gotland just nu, både sjukhus och skola. Oroligt för alla inblandade, själva uppdraget kommer i skymundan när pengar ska sparas. Angående 1-6 skolan i Hemse så sa man i våras att det inte fanns pengar till en särskild undervisningsgrupp där. Högstadiet hade pengar till en grupp och därför fick 1-6 gruppen flytta in där. I högstadiegruppen bytte man lärare, om det var för fjärde eller femte året i rad ska jag låta vara osagt. Mycket dålig kontinuitet för de barn som behöver det bäst. Mycket dålig kontinuitet för verksamheten. Genom att göra så här talar man ju tydligt om att det här med barn i behov av särskilt stöd inte är så viktigt.
Och nu gissar jag att man på mellanstadiet har elever som fått diagnoser / blivit inskrivna i särskolan och som inte får plats i den överfulla lilla gruppen på högstadiet, som förresten inte är så liten längre med 11 elever. Man har också elever med diagnoser på väg in från ytterskolorna som har rätt till en plats. De här eleverna fanns naturligtvis i våras också men man valde att bortse från dem. Snabbt måste man nu organisera om allt och då ryker sexans lärare.
Jag tror det handlar om DÅLIG FRAMFÖRHÅLLNING som leder till MÄNSKLIGT LIDANDE. Många, många räknade redan ut i våras att det var så här det skulle bli....
Mien