tisdag 25 november 2008

Se det snöar...

Så blev det vinter. I några dagar i alla fall. Det ser inte mycket ut på bilden, men drivorna går en bit över knähöjd! Sonen var tapper och gav sig ut för att skotta trädgårdsgången igår. Det tog honom en timme nästan! Det blev ett extra tillskott till månadspengen för en sådan prestation.


Idag var jag i Visby på en mycket intressant skyddsombudsutbildning och fick nöjet att gå längs strandpromenaden på väg till och från utbildningslokalen. Kände mig tvungen att ta ett (något suddigt) foto av "Kallis" där det festades vilt i somras. Var ni inte själva på plats kanske ni har sett SOS Gute på kanal 5 på torsdagar, hur vissa betedde sig. Eller inte betedde sig. Inte lika mycket party nu, men vackrare, eller hur?
På tal om Kallis och party så fällde vår blivande länspolismästare Carin Götblad ett befriande uttalande angående festandet. Diskussionen har gått hyfsat hög här på ön om att det inte bör serveras så frikostigt just under den sk. Stockholmsveckan. Carin tänker medverka till begränsningar under nästa sommar och sa att: "jag kände igen några av snorungarna från Stockholm". Befriande. Välkommen till Gotland igen Carin!

1 kommentar:

Anonym sa...

Carin är ju annars mest känd för att ha förbjudit försäljning av gotlandsdricke på medeltidsveckan (något som man kan ha delade meningar om). Men hennes trovärdighetsfråga i denna dryckesfråga är således ganska stor.