fredag 14 november 2008

Tärningen är kastad

Efter en intensiv vecka hinner jag äntligen blogga lite. I veckan som varit har det varit möte på dotterns skola med de lokala politikerna. Det var ett bra möte, som jag tyvärr inte hann närvara på. Men kontentan är som alltid annars att det inte finns pengar. Vad vi som föräldrar tycker är att nu är det faktiskt nog. Så efter konfererande så bestämdes det att grannen och jag fick i uppdrag att skriva ihop ett upprop.

Det har vi gjort nu. Skoluppror! är rubriken...

Vi har idag delat ut lappen till alla barn på skolan, med uppmaningen att föräldrarna skall maila kommunstyrelsen och protestera mot fortsatta neddragningar inom barnomsorg och skola. På pappret till föräldrarna på dotterns skola finns även en uppmaning att maila rektor och visa sitt stöd i att han vågar stå emot sin överordnade när det gäller budget.

I helgen skall vi sammanställa brev till samtliga skolor på Gotland, där det är meningen att samtliga föräldrar skall få ta del av brevet.

Så här ser brevet ut:
Till kommunstyrelsen i Gotlands kommun.
Nu är det nog! Vi går inte med på mer besparingar på våra barn och ungdomar. Ledningen i kommunen måste se över hur pengarna fördelas mellan förvaltningarna. Att spara på barnen nu är ett kortsiktigt tänkande som skapar stora kostnader i framtiden. Vi vägrar gå med på det. Nu är det nog!


Tärningen är således kastad. Nu får vi se vad som händer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är gärna med på ert upprop! Man kan verkligen undra vart alla pengar tar vägen. I skolan finns de då inte.
Mien