lördag 24 maj 2008

Lyft debatten om rattfyllon!

I aftonbladets nätupplaga idag så finns en artikel om en tjej som blivit dödad av ett rattfyllo. Nu har det hänt igen, och det kommer att hända - igen! Robert Collins har en kort men viktig debattartikel kopplad till ämnet, där han kräver att man gör något - NU! Jag kan inte annat än hålla med.

De som döms är ofta alkoholister. Efter avtjänad dom (eller under sin villkorliga dom) så kör de igen, och igen, och igen. Vi har en lokal alkoholist som är en notorisk fyllekörare i närheten av där vi bor. Alla vet vem han är. De flesta blir förbannade när de ser honom köra, en del tror jag inte bryr sig, och det är oroande.

Polisen har haft en "drive" för att fånga in honom lite extra många gånger nu i vår, och i onsdags var hans fall uppe i tingsrätten. Åtalet innehöll bland annat olovlig körning, grovt rattfylleri, mordförsök (tror jag det blev, han försökte köra på en polis som skulle stoppa honom). Den fyllekörningen gjorde han på skärtorsdagen mitt bland små påskkärringar. Tyvärr blir väl domen inte mer än någon månad bakom galler, sen börjar det om igen....

Notoriska rattfyllerister borde kunna dömas till tvångsvård. Man borde kunna beslagta fordon de använder. Man borde kunna göra mer än man gör idag. Vi måste sluta titta bort och ta tag i problemet!

Inga kommentarer: