tisdag 27 maj 2008

Uträtade frågetecken

Mötet med rektorn var positivt. Efter att vi pratat om friskolan, så bestämde vi att vi skulle diskutera resurser utifrån beslutet kommunen tagit. Att barnen härifrån skall till Hemse. Sen får man se hur många det blir i slutändan. Han var medveten om att kartan ritats om sedan vi bokat mötet, men det var ju inget någon av oss visste något om i det läget.

Dock ser det bra ut med resurser på Hemse tycker jag. En stor etta, men med 2 pedagoger och tillgång till assistent. En tvåa och trea som är "lagom", runt 20 med ev. tillkommande extrapersonal. Fyra klasser i år 4-6 med 5½ lärartjänst + ev. assistent. Det känns verkligen som om det satsas på barnen.

13.30 går bussen hem för de yngsta (f-2), 15.15 för de äldre 3 dagar i veckan, alltså högstadiebussen. Det blir lite långa dagar tycker jag för äldsta dottern som börjar 3:an. Då är hon inte hemma förrän runt 16-snåret...

Allt detta skall rektorn peta ner på ett papper som information till föräldrar, så att vi vet vad vi har att välja på. Bra tycker jag!

Det skall bli intressant att på torsdag höra vad Atheneskolan har att erbjuda! Vad jag vill veta är:
* Hur många elever räknar man med?
* Hur gör man med slöjd och idrott?
* Hur blir det med skolskjuts/tider?
* Hur blir det med fritids som stänger redan om 3 veckor?
* Vad har man för planer med lokalerna?
* Skolmat, skolhälsovård, spec.pedagoger?

Det finns säkert mer, men det skall som sagt bli spännande att höra på torsdag kväll...

Inga kommentarer: