tisdag 25 mars 2008

Del 2 av klassikern avklarad

Nu är del 2 av klassikern avklarad. Äldsta dotterns klassiker alltså. Det är fotboll på sportlovet, innebandy på påsklovet och orientering i maj. Belöningen för de klasser som deltar i alla aktiviteter är fritt inträde på Kneippbyns sommarland i början av juni. Naturligtvis deltar så gott som samtliga klasser på hela Gotland...

Och idag var det som sagt dags för innebandy. Det gick bra, eller i alla fall bättre än i fotbollen. 1 vinst och 2 förluster.

Bara bra stämning och glada föräldrar som hejar på läktarna, men noterbart är att vissa av barnen har svårt att ta en förlust. Det hjälper just inte hur man försöker prata med dem, de blir arga, sura och beter sig illa. Även om man försöker peppa och säga att är vi glada så går det bra, surar vi ihop som lag så förlorar vi. Här har sporten och föräldrar ett stort ansvar att fostra och träna. Man vinner inte alltid i livet.

Men på det stora hela är det superkul att se barnen, glada, men ändå taggade kämpa för sin klass. Och Gotlandsklassikern är ett jättebra initiativ för att få barn och ungdomar att röra på sig!

För övrigt vill jag säga grattis till tjejerna i Endre IF som är semifinal i innebandyns elitserie!!

1 kommentar:

Gyys sa...

Hallå där, trevligt att höra om vad som händer att att barnen håller igång. Kom att tänka på en annan klassiker, för kanske första gången på ett år, men tror jag skall försöka glömma igen... Abrazos /M