onsdag 9 april 2008

Nu är det gjort!

Inför ca. 300 föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar så framfördes 3 musikaler igår kväll. Och det blev succé. f-2:an gav "Grönsakslandet", 3-4:an gav "Pettson och findus i Rävjakten" och 5-6:an gav "Tutti-frutti". Succé!

Jätteduktiga, och söta i sina lagom fixade kostymer. (Skönt att ingen går loss så otroligt så att en annan får dåligt samvete!). Superstolt var jag över dottern som hade flera repliker som hon utan problem och med stadig röst läste i mikrofonen. Det handlade om busiga ärtor som bor i en skida, men inte kan stava...*ler*. Där förekom också en lök som skulle vara ledsen, men som hade svårt för det. Potatisen var utklädd till kung (King Edward) och tomaten strålade i ett smittande leende. De var så duktiga allihopa!

Till sin hjälp hade de den fantastiska blåsorkestern från Gotlandsmusiken. De kompar alla låtar och klär också ut sig lite lagom - anpassat till varje musikal. Den borgeliga majoriteten i kommunen har bestämt att spara pengar och vill lägga ner Gotlandsmusiken. Utan att vara insatt i ämnet så är jag av motsatt åsikt. Gotlandsmusiken behövs! Tänk så fantastiskt att våra barn, som bor på landsbygden, kan få den här chansen att jobba med proffs! En förmån! Låt Gotlandsmusiken vara kvar!

Inga kommentarer: